СКОРСЕЗЕ планира филм за ДЖОРДЖ ХАРИСЪН през 2010

18 Май 2010
news page

Прославеният режисьор е разкрил подробностите на филмовия фестивал в Кан, който се провежда в момента.

Скорсезе развива проекта през последните три години, съвместно с вдовицата на Харисън – Оливия. Документалният филм е с работно заглавие ‘Living In The Material World: George Harrison’ и ще проследи живота на покойния китарист преди, по време и след The Beatles.

Режисьорът, който се е срещал с Джордж няколко пъти твърди, че чувства дълбока връзка с душевността му:

"Тази тема постоянно ме занимава – колкото повече навлизаш в материалния свят, толкова повече копнееш за чистота и спокойствие и търсиш място, където да не бъдеш разсейван от предмети около себе си.” – казва Скорсезе пред Hollywood Reporter.

ХАРИСЪН

По отношение на музиката на Харисън, режисьорът подчертава, че е подходил от гледната точка на фен и разказва, как една сутрин в началото на 60-те, точно се готвел да излезе, за да отиде на лекции в Университета на Ню Йорк, когато водещият по радиото е обявил, че пуска първия американски сингъл на Beatles.

Още щом я чул, Скорсезе си казал, че това е първата песен правена в Англия, която може да се мери с нещата от американската сцена.

Освен прочут режисьор на култови игрални филми (‘Шофьор на такси’,’Разяреният бик’, ‘Добри момчета ’ и т.н), СКОРСЕЗЕ направи и някои от най-успешните рокендрол филми в историята като ‘Последният Валс’ (The Band) и документалният за Боб Дилън – ‘No Direction Home’.

Източник: musicradar.com