ВИСЕНТЕ ПАТИЗ подобри СВЕТОВНИЯ РЕКОРД - свири в 8 държави за 24 часа

28 Септември 2010
news page

34-годишният германски музикант стартира концертния си поход в събота от Оберхаузен в родината си, след което измина повече от 1 000 километра, за да свири и в Белгия, Холандия, Люксембург, Франция, Швейцария и Лихтенщайн - с финално представление в Австрия в неделя.

Истинското му име е ЙОРГ, но за повече латино внушение, ползва творческия псевдоним Висенте. Концертите, на които Патиз представя свои авторски парчета средиземноморска музика, са били с продължителност около 90 минути и са имали посещаемост от 20 до 100 човека.

"Те не винаги се случваха в удобно за хората време. Не беше лесно да накараш швейцарците да дойдат на шоу в неделя рано сутрин." - споделя авторът на рекорда, който ще бъде вписан в книгата Guinness World Records

"Малко съм изморен, но и много горд." - са финалните думи на професионалния музикант, който с тази серия рекламира и новия си диск. Ето и неговият MySpace.

Досегашният рекорд принадлежеше на американeца Джеф Ог, който през март 2009, за 24 часа направи 6 концерта в 6 държави.

Източник: reuters.com