Създателят на FACEBOOK - звезда в КОМИКС

29 Септември 2010
news page

МАРК ДЗУКЪРБЪРГ и неговият живот ще бъдат илюстрирани от комикс, който ще излезе през декември със семплото заглавие 'Mark Zuckerberg: Creator of Facebook' от издателство Bluewater Productions.

Авторът, Джеръм Майда определя изданието като "увлекателно" и "неустоимо".

Както ви съобщихме още през юли, филм за живота на ДЗУКЪРБЪРГ - 'Социалната мрежа' е с музика, композирана от лидера на Nine Inch Nails - ТРЕНТ РЕЗНЪР, а премиерата е на 15 октомври.

Филмът излиза без одобрението на 26-годишният създател на Facebook - "просто не бих искал някой да прави филм за мен, докато съм още жив." - обясни Дзукърбърг, който в момента е най-младият милиардер в света, като според списание Forbes, състоянието му се оценява на 6.4 милиарда долара.

FACEBOOK

Двама негови състуденти от Харвард, където той създава Facebook преди 6 години, го дадоха под съд с твърдението, че идеята за социалната мрежа е била и тяхна.

Съдебната битка завърши през 2008, след като Камерън и Тайлър Уинклвос получиха неназовани парични суми. Тяхната социална мрежа се развиваше под името ConnectU.

Авторът на комикса, Джеръм Майда пояснява: 

"Очевидно, някои хора в цялата история се чувстват измамени и предадени. Опитвам се да бъда максимално обективен в комикса, но мога само да ви кажа, че никой не е напълно невинен в тази история."

Източник: bbc.co.uk