DAVE MATTHEWS BAND в O2 ARENA - Лондон

06 Март 2010
news page

DAVE MATTHEWS BAND, Alberta Cross
06.03.2010, O2 Arena, Лондон

текст: Иван Драндийски, снимки: Иван Драндийски 

Причината да отида на този концерт е, както любимата група, така и любимата зала, в която се случва.

Гордото определение на билета ‘The Word’s Best Venue’ е с абсолютно покритие и искрено пожелавам на всеки да изпита грижата, която предлагат от O2 Arena. Тя започва още от момента на покупка на билета, месеци, а понякога дори година преди концерта и не свършва в деня на събитието, а продължава завинаги. Всяка година за концертите в тази зала се продават над 2 милиона билета (!!!) и е изумително, как се поддържа такава организация на обслужването, която да накара всеки един собственик на билет, да се почувства толкова специален.

БИУЕТ

След като съм подробно информиран за всички възможности за стигане до залата, пристигам достатъчно рано, за да имам време да се разходя из балона и да се потопя в различните видове забавления, които се предлагат в него. Подгряващата група Alberta Cross не е причина да се наредя на опашката от най-нетърпеливи фенове, така че когато стигам до мястото си в залата, те вече са преполовили сета си.
Сцената е напълно стандартна, осветлението е стандартно, а екраните, без които в днешно време не минава нито един концерт, въобще ги няма. Веднага става ясно, че основното тази вечер ще е качеството на музиката, нейното изпълнение и звук и това проличава още от първата песен – класиката ‘Don't Drink The Water’.

DMB

След смъртта на Льороа Мур, DAVE MATTHEWS BAND допълват групата с 3-ма нови членове и сега са в състав:
Дейв Матюс – китара & вокали, Картър Бофорд – барабани, Стивън Лесард – бас, Бойд Тинзли – цигулка, Тим Рейнолдс – китара, Рашоун Рос – тромпет, Джеф Кофин - сакс.

Като почитател на B

Източник: