Вероятен НОВ албум на MAD SEASON през 2012

27 Април 2012
news page

MAD SEASON вероятно ще издадат нов студиен албум към края на годината.

Това става ясно от изявление на китариста МАЙК МАКРИЙДИ, чиято основна работа е PEARL JAM.

Сиатълската супергрупа MAD SEASON бе основана от него, заедно с ЛЕЙН СТЕЙЛИ от ALICE IN CHAINS, БАРЕТ МАРТИН от SCREAMING TREES (и специален гост МАРК ЛАНЕГАН) и ДЖОН БЕЙКЪР СОНДЪРС.

MAD SEASON се превърнаха в истински култ, но се разпаднаха официално след смъртта на СОНДЪРС през 1999.

МАКРИЙДИ обаче възнамерява да съживи групата.

В интервю по радио WFPK, той споделя намерението си да преиздаде дебютния албум на MAD SEASON от 1995 - 'Above', както и да пусне концертен албум.

По-интересно става, когато китаристът разкрива, че оттогава са останали песни, за които планът е да бъдат записани, както трябва и издадени, като истински нов албум:

Тогава се опитвахме да направим нов албум, но не се получи. ЛЕЙН се върна да работи с ALICE IN CHAINS, след което умря.

Тогава трябваше да сменя името на DISINFORMATION. От сесиите има готови приблизително 12 песни, а от тях, вероятно 8 са наистина страхотни.

Те трябва да бъдат преработени, така че в момента се опитваме да намерим певци, които да са от калибъра на ЛЕЙН, за да ги направят, както трябва
.”

МАЙК МАКРИЙДИ подчертава, че новият албум ще излезе от името на MAD SEASON и, въпреки че довършването му ще отнеме доста време, можем да го очакваме “към края на годината”, а групата ще го направи “наистина много добър” за феновете.


 

Източник: antiquiet.com