SLAYER - КЕРИ КИНГ

17 Май 2012
news page

Могъщите SLAYER ще свирят в София на 3 юни - втория ден на Loud Festival 2012.

Търсим китариста КЕРИ КИНГ по телефона, за да разберем как върви подготовката за турнето, какво да очакваме в София, какво ново около предстоящия нов студиен албум на SLAYER, какъв точно паяк е ухапал колегата му ДЖЕФ ХАНЕМАН и изобщо, какво става в света днес...

едно интервю на Васил Върбанов

СЛУШАЙ ТУК
 

ЗДРАВЕЙ, КЕРИ, КАКВО СТАВА?
Добре съм.

КАКВО ПРАВИШ?
Взех си свободен ден и си стоя в къщи за разнообразие.

СУПЕР! А КАКВО ПРАВИТЕ В МОМЕНТА С ГРУПАТА.
Репетираме. Започнахме репетициите миналата седмица за турнето, което започва следващата семица. Ще си почивам днес и утре, след което започваме пак в неделя.

ПРИЧИНАТА ДА ГОВОРИМ С ТЕБ СЕГА Е ПРЕДСТОЯЩИЯ ВИ КОНЦЕРТ В СОФИЯ НА LOUD FESTIVAL 2012. НЯМА ДА СВИРИТЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ, НО СМЕ ЛЮБОПИТНИ ДА НАУЧИМ, КАКВИ ПАРЧЕТА ЩЕ СВИРИТЕ ТОЗИ ПЪТ?
Все още не знам, какъв точно ще бъде нашият сетлист. Знам, какви парчета свирим, но когато става дума за фесивали, особено за летните фестивали в Европа, в зависимост от случая, програмата ни може да бъде час и десет минути, час и петнайсет или час и половина.

При всички случаи, всичките хитове са вътре, парчетата, за които идват феновете.

Все пак, всяка година вкарваме и разни различни неща. Ето сега научихме Гари да свири няколко парчета, които не е свирил никога досега.
Да, определено в програмата ще влязат добри неща от цялата история на SLAYER.

OK, НЯМАМЕ ТЪРПЕНИЕ ДА НАУЧИМ И ПОВЕЧЕ ЗА НОВИЯ ВИ СТУДИЕН АЛБУМ. СИГУРНО СТЕ ПО СРЕДАТА НА ПРАВЕНЕТО МУ. ВСЪЩНОСТ, НА КАКЪВ ЕТАП СТЕ В МОМЕНТА?
Записвахме в продължение на 2 седмици и половина, може би 3.

Трябваше да записваме 10 дни в Холивуд, но успяхме само 3-4 дни.

Имаме 4 завършени песни – готови са китарите и басът. 2 от тях имат и вокали и ще бъдат напълно завършени преди да тръгнем към Англия следващата седмица.

Не съм много сигурен, кога трябва да излезе албумът по план, но докато довършваме тези песни, ще направим демо записи, първоначални версии на три други парчета, които смятаме да завършим през август или септември, след като приключим концертите.

ПЪТУВАТЕ ПО СВЕТА ОТ ГОДИНИ И ОСВЕН ТОВА ВИНАГИ СТЕ БИЛИ ГОТОВИ ДА СЕ СРЕЩАТЕ С ФЕНОВЕТЕ. КОЙ Е НАЙ-СТРАННИЯТ, НАЙ-ИДИОТСКИЯТ ПОДАРЪК, КОЙТО СИ ПОЛУЧАВАЛ ОТ ФЕН?
О, кой знае. Получавал съм толкова много странни неща през годините.

Най-често, когато правим сесии за автографи в по-малки музикални магазини и хората знаят, че ще имат достъп до мен, тогава ми носят разни неща.

Не знам...може би един циркуляр. Веднъж един пич ми донесе един циркуляр, целия изрисуван с надпис ‘SLAYER’. Не звучи много странно, но изглеждаше и ми се стори доста особено, когато ми го подариха.

КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД, ЧЕ НАИСТИНА ПЪТУВАТЕ НЕПРЕКЪСНАТО, БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМАТЕ ПО-ДОБРА ВИЗИЯ ЗА ТОВА, КАКВО СТАВА В СВЕТА ОТ ПОВЕЧЕТО ПОЛИТИЦИ ….

СПОРЕД ТЕБ, ДНЕШНИЯТ СВЯТ ПО-ДОБР ЛИ Е, В СРАВНЕНИЕ ПРИМЕРНО С ПРЕДИ 2 ГОДИНИ?
Според мен, голяма част от политиката е пропаганда, която се опитва да убеди хората, че се чувстват добре.

Например, това, което се случи на 11 септември преди 11 години, когато падна Световният търговски център – стана причина да се правят разни неща в Америка, а и не само – в целия свят.

Ето, днес е толкова трудно да се качиш на самолет, има толкова много ограничения. Обаче, това прави ли летенето наистина по-безопасно?  Е, да, може би е по-безопасно, но не толкова, колкото би могло да бъде.

С други думи, ограниченията, нещата, които не се позволява на хората да правят, всъщност са безсмислени, защото не променят нищо.

А, а и от всичко това, бензинът стана твърде скъп.





ВСЪЩНОСТ, ПЪРВИЯТ ПЪТ, КОГАТО СЕ СРЕЩНАХМЕ С ВАС, БЕШЕ В БЕРЛИН, САМО 2-3 ДНИ СЛЕД 11 СЕПТЕМВРИ. СПОМНЯМ СИ, ЧЕ ТОГАВА ВИЕ СЕ СМЕЕХТЕ НА PANTERA, ЧЕ СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ УЧАСТИЕ В ТУРНЕТО И ПРЕДПОЧИТАТ ДА СИ ОСТАНАТ ВКЪЩИ, ЗА ПО-СИГУРНО,  А ВСЪЩНОСТ БЕ НАПАДНАТА ИМЕННО АМЕРИКА, НЕ ЕВРОПА….
Забавното в цялата история е, че PANTERA всъщност вече бяха в Европа, когато се случиха атентатите и се качиха на самолета обратно.

КАКТО И ДА Е – ДА ПОГОВОРИМ ЗА ДЖЕФ ХАНЕМАН. ЗНАЕ ЛИ СЕ, КАКЪВ ТОЧНО ПАЯК ГО Е УХАПАЛ И КЪДЕ ВСЪЩНОСТ СТАНА ТОВА, В АМЕРИКА ЛИ ИЛИ ПРИМЕРНО НЯКЪДЕ В АЗИЯ?
Станало е в Америка. Не знам, дали някой изобщо съобщи, какъв точно е бил този паяк. Самият аз определено нямам никаква представа.

У ДОМА ИЛИ НЯКЪДЕ ПО ВРЕМЕ НА ВАКАНЦИЯ Е СТАНАЛО ТОВА?
Струва ми се, в къщата на някакъв негов приятел. Или по-скоро познат. Било е навън - в басейн, джакузи или нещо такова.  

КАК СЕ ЧУВСТВА САМИЯТ ДЖЕФ В МОМЕНТА?
Е, със сигурност не е особено щастлив, че не може да е с нас на турнето, но разбирате, че трябва да прави всичките тези рехабилитации, за да се подготвя да бъде в състояние за час и половина шоу на SLAYER.

Имате предвид, че на МЕН ми е трудно да се подготвя за това, а аз нямам този здравословен проблем. Така че, в момента той продължава да действа по това, да върне тялото си във формата, която да му позволи да свири с интензивността, с която свири групата.

ДОБРЕ, НИЕ ЩЕ ПРАВИМ ОФИЦИАЛНОТО ФЕСТИВАЛНО РАДИО НА LOUD FESTIVAL 2012, ТАКА ЧЕ СКОРО ЩЕ СЕ ВИДИМ БЕКСТЕЙДЖ – УСПЕШЕН СТАРТ НА ТУРНЕТО И ДО СКОРО.
Благодаря.

права Тангра Мега Рок

Източник: radiotangra.com