Бъдещето на QUEENSRYCHE под въпрос с НОВ ПЕВЕЦ

31 Май 2012
news page

Бъдещето на прог метъл гигантите QUEENSRYCHE и под въпрос, след музикантите от групата обявиха плановете си да изнасят концерти и да записват музика с певеца на CRIMSON GLORY - ТОД ЛА ТОР на мястото на титулярния вокалист - ДЖЕФ ТЕЙТ (на снимката).

МАЙКЪЛ УИЛТЪН, ЕДИ ДЖАКСЪН, СКОТ РОКЕНФИЙЛД и ПАРКЪР ЛУНДГРЕН са влезли в съдружие с ЛА ТОР, като името, под което ще се изявяват е RISING WEST.

Заедно, те ще изпълняват песни от първите 5 албума на QUEENSRYCHE, а в следващите седмици влизат в студио, за да запишат свой собствен диск.

В същото време, ТЕЙТ ще се концетрира в своята солова кариера.

Все по-упорити стават слуховете, че вътре в групата има сериозни противоречия, които в някои моменти са стигали и до насилие.

ТЕЙТ втрещи феновете, като им каза "Вие сте пълни некастници" (“You suck!”) по време на фестивала Rocklahoma миналия уикенд.

Говорител на QUEENSRYCHE сподели пред британското списание Classic Rock следното:

Работата е там, че ДЖЕФ ТЕЙТ се отдава на своите акустични концерти това лято, докато другите членове на групата създадоха RISING WEST.

Всеки иска да работи и да прави музика, да опита нови неща, както и да се занимава с това, което прави най-добре - рок за масите. Queensryche вече са ангажирани за серия концерти през годината
.”

В същото време, обаче, официалната страница на групата и профилите им в социалните мрежи, не отбелязват с нито дума концертите на Rising West, но продължават да рекламират соловото турне на ТЕЙТ, както и марката му вина.

Запитан за неговото мнение в тази ситуация, ЛА ТОР казва пред канадския сайт BraveWords следното:

Аз не знам как се развиват нещата вътре в групата.”

Ще представим на живо на феновете музиката от първото EP, та чак до 'Empire' с много енергично шоу.

Никой друг не е изпълнявал тези песни с групата, така че, това е голяма чест за мен. Джеф Тейт ще прави своите солови концерти и това е срахотно. 


Джеф Тейт е един от най-добрите. Той създаде цял стил на пеене. Много хора могат да изпеят нотите, но тук не става дума за нотите, а за тона, за усещането. Ще дам всичко, на което съм способен.”

Дебютният концерт на RISING WEST е на 8 юни в Hard Rock Cafe в Сиатъл.

ЛА ТОР подчертава, че не се оттегля от CRIMSON GLORY. Ето и негово изплнение на класическата песен на QUEENSRYCHE - 'Queen of the Ryche'.


 

Източник: classicrockmagazine.com