Концерт в ПАМЕТ на ДЖИМИ ХЕНДРИКС в СОФИЯ - ДНЕС

18 Септември 2012
news page

Специален концерт, по случай 42-та годишнина от смъртта на великия ДЖИМИ ХЕНДРИКС ще се състои тази вечер, 18 септември, в столичния бар 'ROCK IT'

В основата на шоуто е английският DJ и музикант, ДЖИМ ХОКИНС, който днес живее в България, но в продължение на 9 години е свирил в трибют група към ХЕНДРИКС през 80-те. С бандата обикаляли Великобритания и Германия и се радвали на особен успех в американските военни бази, където свирели постоянно.

Тази вечер, ХОКИНС ще изнесе 2-часов концерт, като самият той ще свири на бас, придружен от 2 музиканти от българската група RARE BREED ЯВОР ДЕСПОТОВ (китара) и РОСЕН ПАСКУЛОВ (барабани).

Отделно от живото свирене, ХОКИНС е подредил и музикална програма, в която влизат внимателно подбрани парчета от студийните и концертните изпълнения на гения, включително от фестивалите в Уудсток (1969) и остров Уайт (1970).

Така, цялата вечер в ПАМЕТ на ДЖИМИ ХЕНДРИКС ще продължи 8 часа. Началото е в 20:00, а самият концерт започва в 21:30.

"Няма да копираме Хендрикс, а само ще изсвирим музиката му с чувство и мощ в знак на уважение към начина, по който Джими я свиреше на живо" - пояснява ХОКИНС.

ВХОД СВОБОДЕН

ХОКИНС и българските му съучастници ще бъдат гости в ТВ шоуто 'Денис и приятели' по БНТ 1 - утре, 19 септември.
 

Източник: rockit.bg