THIN LIZZY ще издадат НОВИЯ АЛБУМ под ДРУГО ИМЕ

12 Октомври 2012
news page

Легендарната ирландска група THIN LIZZY съобщи, че ще издаде своя нов студиен албум под друго име.

Това ще бъде първата студийна продукция на бандата от далечната 1983-та година насам. Решението за това, в случая да не бъде използвано името THIN LIZZY е в почит към вокалиста - басист ФИЛ ЛАЙНЪТ, починал през 1986.

През последните 2 години THIN LIZZY имат сериозен успех с десетките концерти на новия състав, който включва вокалиста РИКИ УОРУИК (бивш THE ALMIGHTY), но използването на марката 'THIN LIZZY' за студийни издания, очевидно е съвсем друга работа. 

"Решението не беше лесно, защото през последните години вложихме страшно много усилия да върнем името 'THIN LIZZY' на пазара и нов студиен албум бе единственият начин да направим следващата стъпка към успеха." -
споделя китаристът СКОТ ГОРЪМ

"Всички ние знаем, колко много означава ФИЛ за групата и за феновете. Написахме 20 нови песни, които са изцяло  в духа на групата и съм сигурен, че ФИЛ би се гордял с тях.

Знаем и колко чувствителни са някои хора по темата, за това, в крайна сметка, решихме да не издаваме албума като THIN LIZZY."

Все още не е ясно, кога точно и под какво име ще се появи диска - подробности за това ще бъдат съобщени в началото на 2013.


РИКИ УОРУИК подчертава, че "никой не изпитва повече уважение към ФИЛ ЛАЙНЪТ от мен."

Вокалистът не отрича групата отново да се върне към името THIN LIZZY за концерти, въпреки че на първо време ще спре да го използва след края на вече договорените шоута в края на 2012.


Източник: bravewords.com