ФЛИЙ пуска свой модел качествени & достъпни бас китари

07 Януари 2010
news page

Звездата от RED HOT CHILI PEPPERS е предприел тази стъпка, след като забелязал затрудненията, с които се сблъскват негови ученици, принудени да ползват евтини инструменти.

При честите си контакти с талантливи младежи, които се учат в неговата музикална консерватория с идеална цел - Silverlake, ФЛИЙ установил, че те се упражняват на лоши бас китари, просто защото не можели да си позволят нормални.

"Много от младежите, които обучавам идват с евтини инструменти, които са просто безобразни. Грифовете им са увити с тиксо, направо се разпадат. По-скоро играчки, отколкото истински бас китари. Така реших да създам нещо, което хлапетата могат да си позволят, но което същевременно е качествено. Здрав и издържлив инструмент, на който може да се свири.” – споделя ФЛИЙ пред списание Kerrang.

"Трудно е да стане съвършено от първия път, но съм доволен от това, което постигнахме. Когато бях дете, скейтбордистите отваряха свои skateboard компании. Беше убийствено яко да имаш такава направи-си-сам фирма. От години давам името си на различни престижни модели бас китари, но ето че си казах 'Fuck it, време е да направя мой собствен модел бас. И ще го направя убиец! I just want the kids to rock!"

Междувременно, Джош Клингхофър потвърди, че е ангажиран официално като китарист на RED HOT CHILI PEPPERS на мястото на напусналия Джон Фрушанте. Очаква се групата да започне записи за нов албум. 

RHCP

Източник: contactmusic.com