Прог метъл феноменът RIVERSIDE с концерт в София за 4 години ТАНГРА МЕГА РОК

11 Февруари 2010
news page

След като вчера ви обещахме, днес да обявим още едно шоу от ЦИКЪЛА КОНЦЕРТИ за рождения ни ден, ето, правим го.

На 9 май 2010 (неделя) RIVERSIDE ще омагьосат ценителите на високо техничната и силно емоционална музика в клуб ‘Blue Box’ в София.

Българската подгряваща група на шоуто е PANTOMMIND.

БИЛЕТИ вече се продават в системите на Ticketsream.bg и Eventim.bg

Цени: Първите 100 билета са на промо цена от 25 лева, след това стават 30 лева. На място, в деня на концерта ще се продават за 35 лева.

RIVERSIDE са една от най-нашумелите и стабилни групи в европейската прог метъл сцена днес! Създадени са през 2001 във Варшава, Полша от 4-ма приятели с амбицията да свирят заедно добре изпипана комбаниция от метъл и прогресив. Легендата твърди, че идеята да направят собствена групи се ражда, докато слушат Marillion  в колата.

RIVERSIDE вече имат 4 албума, като експертите ги наричат “великолепна смес от Tool, Porcupine Tree и Dream Theater”, но лидерът на групата – Мариуш Дуда (вокали) внася пояснение по повод новия, четвърти албум:

Искахме да уловим енергията на началото на 70-те и да я съчетаем с модерния звук. Според мен се получи нещо, което е по-близо до Rush, Led Zeppelin и Deep Purple, но в крайна сметка, албумът звучи, като RIVERSIDE!”

RIVERSIDE

ДИСКЪТ: ‘Anno Domini High Definition’ излезе през лятото на 2009 от най-важния специализиран прогресив лейбъл в света -  Inside Out Music. С точна продължителност 44:44 минути и обложка, рисувана от прочутия американски художник Травис Смит, правил дизайн за албуми на Death, Katatonia, Nevermore, Opeth, Soilwork, King Diamond и Strapping Young Lad.

ВИРТУОЗИТЕ:
Мариуш Дуда - вокали, бас, акустична китара;
Пьотр Груджински – китари;
Пьотр Кожиерадски – барабани;
Михал Лапай (сори) – клавири.

RIVERSIDE – високоинтелигентна музика за високоинтелигентни хора!

RIVERSIDE

Очаквайте още концерти от цикъла ‘4 години радио Тангра Мега Рок’. Преди RIVERSIDE на 9 май, не пропускайте и първото ни шоу - БЪЛГАРСКИЯТ РОК КОНЦЕРТ НА ГОДИНАТА - ЕР МАЛЪК, INSMOUTH, ODD CREW в зала ‘Универсиада’ на 24 март ВИЖ ТУК!

Източник: radiotangra.com